în vederea omologării ca mijloc de învățământ, platforma de logopedie Timlogo ...
Regulament secțiune cu specialiști afiliați Timlogo - 15 aprilie 2019
Scopul secțiunii cu Specialiști de pe platforma de logopedie Timlogo este crearea unui spațiu care să faciliteze comunicarea între logopezii afiliați de pe platformă și cursanții care au nevoie de un specialist cu care să facă terapie. Pe această listă se află numai logopezi acreditați, cu experiență în domeniu. ...
2 aprilie - Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului
În 2008, Adunarea Generală a Națiunilor Unite a declarat în unanimitate 2 aprilie ca Ziua Mondială a Autismului pentru a ...
Workshop Metode complementare de abordare logopedică pentru părinți și educatori
Timlogo, împreună cu Grădinița nr. 281 Steaua și Școala Gimnazială „Eugen Barbu” organizează Workshop-ul ...
6 martie, Ziua Europeană a Vorbirii și a Terapiilor de Limbaj
Scopul acestui eveniment anual este de a crește gradul de conștientizare al tulburărilor de limbaj și de a arăta importanța rolului specialiștilor în recuperarea acestora ...
TIMLOGO.ro primește grantul AI for Accessibility de la Microsoft
București, România – 14 decembrie 2018: Timlogo.ro primește un grant AI for Accessibility (Inteligență Artificială pentru Accesibilitate) de la Microsoft pentru a sprijini eforturile companiei de a-i ajuta pe copii și adulți să aibă acces mai ușor la terapie logopedică. Prin utilizarea instrumentelor cognitive, platforma va fi capabilă să se adapteze la nevoile individuale ale utilizatorilor. ...
Discalculia – o dizabilitate uitată
În ultimii ani în România a crescut interesul pentru înţelegerea rezultatelor scăzute pe care elevii români le obţin la teste internaţionale de tipul TIMSS 1. Când sunt anunţate în mass-media rezultatele catastrofale la examenele naţionale pentru clasa a VIII-a sau Bacalaureat, majoritatea elevilor se plâng de ...
Salvați Copiii facilitează accesul la peste 900 de instrumente logopedice pentru copiii cu tulburări de limbaj, în parteneriat cu Fundația Orange și Ascendia
Bucureşti, 22 Octombrie 2018: Logopedia, prima platformă de educaţie digitală adresată deopotrivă copiilor cu deficienţe de auz şi vorbire şi profesioniştilor care lucrează cu ei, îşi mută conţinutul pe Timlogo.ro, cea mai mare platformă de logopedie din România, care susţine terapia logopedică a persoanelor cu tulburări de limbaj.
Program „LANSARE PLATFORMA LOGOPEDICĂ TIMLOGO” - 20 SEPTEMBRIE 2018
Vă invităm să participați la evenimentul de lansare al platformei logopedice Timlogo (www.timlogo.ro), care va avea loc joi, 20 septembrie, la Novotel Bucharest City Centre, sala Lyon (situat pe Calea Victoriei 37B, Sector 1, București).
Clasificarea tulburărilor de limbaj
Orice afectare a limbajului ar putea influența și calitatea operațiilor gândirii, relațiilor cu cei din jur și structurării personalității copilului. De aceea, cunoașterea a cât mai multe lucruri despre tulburările de limbaj este vitală și reprezintă un prim pas spre a vă ajuta copilul. Mai jos găsiți clasificarea tulburărilor de limbaj. Mai jos găsiți și …
Învățarea limbajului prin joacă
Limbajul reprezintă un sistem de comunicare care codifică semnificația prin combinații de simboluri arbitrare. Copiii dobândesc baza unui limbaj până la vârsta de 3 ani. În această perioadă, ei pot conversa cu străinii, își pot face cunoscute dorințele și opiniile, pot pune întrebări și discuta despre trecut și viitor. Copiii care își stabilesc fundamentele vocabularului …
Gradele deficitului auditiv
Auzul are un rol foarte important în dezvoltarea copiilor. Aproximativ o treime dintre copiii cu vârsta până la 18 ani suferă de afecțiuni ale urechii, asociate cu diferite grade de pierdere a auzului. Dacă deficiența de auz nu este detectată la timp, pot apărea întârzieri în dezvoltarea limbajului, sau chiar lipsa completă a acestuia. De …
Dislalia
Dislalia este cea mai des întâlnită tulburare de limbaj în rândul copiilor: afectează 10-15% din populația de vârstă preșcolară și un procent de 5–6% din populația școlară.
Beneficiile utilizării platformei TIMLOGO în terapia logopedică
În fiecare zi tehnologia pătrunde în aproape toate domeniile de activitate cunoscute. Datorită ei putem accede la zone nestudiate până în acest moment, putem face simulări ale unor fenomene, obiecte sau acțiuni abstracte, dificil de înțeles. Și cum logopedia a devenit un domeniu indispensabil, mai ales într-o societate în care tulburările de vorbire sunt tot …
Continuă lectura „Beneficiile utilizării platformei TIMLOGO în terapia logopedică”
Tulburările de vorbire şi bilingvismul
Lumea în care trăim se schimbă încontinuu cu o viteză remarcabilă. Pentru a supraviețui, trebuie să ne adaptăm. Una dintre caracteristicile prezentului este că oamenii vorbesc din ce în ce mai multe limbi și, poate cel mai important, copiii le urmează exemplul. Începând cu vârste foarte fragede, aceștia învață să comunice nu doar în limba …
Logopedia la copiii cu autism şi/sau sindromul Down
Copiii cu sindromul Down și/sau cei care suferă de autism se confruntă cu multe provocări de dezvoltare. Printre acestea, regăsim dificultățile de limbaj, care sunt mai comune decât la copiii cu o dezvoltare normală, însă există în aceeași formă. Unii dintre ei pot avea probleme cu conținutul (semantică) sau cu forma (gramatică, fonologie) limbii. Pot …
Continuă lectura „Logopedia la copiii cu autism şi/sau sindromul Down”
Importanţa rezolvării problemelor de vorbire
Din ce în ce mai multe persoane, în special copii, au probleme de vorbire. De la an la an, numărul acestora crește exponențial, iar logopezii nu mai fac față. Acest lucru se întâmplă pentru că oamenii nu cunosc importanța rezolvării problemelor de vorbire la timp, fapt care duce la agravarea simptomelor pe termen lung. Dacă …
Continuă lectura „Importanţa rezolvării problemelor de vorbire”
Descoperă cea mai mare platformă digitală de logopedie din România
În România, din aproximativ 4 milioane de copii, 10% dintre ei – adică 400.000 – au probleme de vorbire, iar numărul acestora este în creştere. Din păcate, nu există unelte moderne care să le satisfacă nevoile tuturor. Obiectivul principal al Timlogo este să ajute atât copiii, cât şi adulţii, să aibă acces mai uşor la …
Continuă lectura „Descoperă cea mai mare platformă digitală de logopedie din România”
Ce este comunicarea augmentativă și alternativă?
Pe 6 martie 2018, sărbătorim Ziua Europeană a Vorbirii și a Terapiilor de Limbaj. Scopul acestei zile este ca oamenii să afle cât mai multe lucruri despre tulburările de comunicare, efectele lor asupra sănătății umane, drepturile pacienților care suferă de aceste tulburări, cât și modalitățile prin care pot fi ajutați. Tema anului 2018 este Comunicarea augmentativă …
Continuă lectura „Ce este comunicarea augmentativă și alternativă?”
Ziua Europeană a Vorbirii și a Terapiilor de Limbaj 2018 va avea loc pe 6 martie
Ziua Europeană a Vorbirii și a Terapiilor de Limbaj 2018 va avea loc pe 6 martie. Aceasta a fost sărbătorită pentru prima dată în 2004, când CPLOL (Comit Permanent de Liaison des Orthophonistes-Logopdes – Comisia de Legătură Permanentă pentru Ortofonie și Logopedie a Uniunii Europene) a creat Ziua Europeană a Vorbirii și a Terapiilor de …
Continuă lectura „Ziua Europeană a Vorbirii și a Terapiilor de Limbaj 2018 va avea loc pe 6 martie”